کاربرد فیلتر بنزین چیست؟

کاربرد فیلتر یا صافی بنزین چیست؟

یکی از مهم‌ ترین لوازمی که در ساخت خودروهای بنزینی مورد استفاده قرار می‌ گیرد، فیلتر یا صافی بنزین است. بسیاری از افراد که صاحب خودرو هستند، معمولاً با این قطعه آشنایی خاصی ندارند و نمی‌ دانند که چه کاربردی دارد. به همین دلیل با این سؤال مواجه می‌ شوند که کاربرد فیلتر بنزین چیست ؟ به‌طورکلی می‌ توان گفت که استفاده از فیلتر یا صافی بنزین به‌ خاطر ناخالصی بنزین است. همان‌ طور که می‌ دانید، از زمان تولید بنزین در پالایشگاه‌ ها تا زمانی که به دست مصرف‌کننده می‌ رسد، یک‌ سری مواد مانند گردوغبار، زنگ آهن مخزن، آب و... به آن اضافه خواهد شد. اضافه‌ شدن این مواد به بنزین، ناخالصی آن را افزایش داده و همین امر موجب آسیب رسیدن به ریل سوخت خودرو و پمپ‌ بنزین آن می‌ شود.

طراحان و سازندگان خودروی بنزینی برای اینکه مانع از آسیب رسیدن به این بخش از خودرو شوند، از فیلتر بنزین برای گرفتن ناخالصی استفاده می‌ کنند. در این مطلب قصد داریم به طور کامل ویژگی‌ های فیلتر بنزین را مورد بررسی قرار دهیم و شما را بیشتر از پیش با انواع فیلتر بنزین و کاربرد های آن آشنا کنیم.

فیلتر بنزین چیست؟

به طور کلی، فیلتر یا صافی بنزین ناخالصی‌ های موجود در داخل بنزین را گرفته و در نهایت وارد پمپ‌ بنزین می‌ کند؛ اما سؤال اینجاست که این قطعه کاربردی چگونه این کار را انجام می‌ دهد؟ طراحان و سازندگان خودرو این فیلتر را به شیلنگ ورودی بنزین از باک وصل می‌ کنند. ازآنجایی‌ که این قطعه از چند کاغذ صافی و شبکه تشکیل شده است، با عبور بنزین از داخل آن، بنزین چند مرحله فیلتر شده و در نهایت تمام ناخالصی‌ ها و آشغال‌ های درون گرفته می‌ شود. در واقع می‌ توان گفت که صافی بنزین مانند فیلتر هوا عمل کرده و مانع از ورود مواد اضافی مانند خاک، تراشه‌ های رنگ، زنگ‌ زدگی و... به داخل موتور خودرو می‌ شود.

ساختار فیلتر (صافی) بنزین خودرو

آشنایی با فیلتر بنزین خودرو برای تمامی راننده‌ ها یک امر ضروری و واجب است. همان‌ طور که گفتیم، فیلتر یا صافی بنزین به کمک کاغذ های صافی و شبکه خاص خود، مانع از ورود بنزین ناخالص به موتور خودرو خواهد شد. اگر بخواهیم ساختار کلی این قطعه را بررسی کنیم، به چهار قسمت اصلی و مهم می‌ رسیم. یعنی ساختار فیلتر بنزین خودرو به چهار بخش پوسته یا محفظه بیرونی، مسیر ورودی (لوله ورودی)، مسیر خروجی (لوله خروجی) و فیلترهای درون محفظه تقسیم می‌ شود.

جنس فیلتر بنزین می‌ تواند از پارچه، نمد یا کاغذ باشد؛ اما برای اینکه کارایی و عملکرد آن به بیشترین حد ممکن برسد، باید به‌ صورت چین‌ دار یا پره‌ پره ساخته شود. هنگامی که بنزین با فشار زیاد از طریق لوله ورودی وارد محفظه می‌ شود، با عبور از فیلترها، تمام مواد اضافی آن گرفته می‌ شود و در نهایت از طریق لوله خروجی به موتور خودرو می‌ رسد.

کاربرد فیلتر یا صافی خودرو چیست؟

ورود بنزین ناخالص به موتور خودرو قطعاً آن را با مشکلات متعددی روبرو خواهد کرد. شرکت‌ های سازنده خودروی بنزینی به این مسئله توجه داشته و برای جلوگیری از خرابی خودرو به‌وسیله بنزین ناخالص، فیلتر یا صافی بنزین را در میان مخزن سوخت و موتور جای‌ گذاری کرده‌ اند.

بیشتر افرادی که با فیلتر یا صافی بنزین آشنایی خاصی ندارند، معمولاً با این سؤال مواجه می‌ شوند که کاربرد صافی بنزین چیست؟ در جواب این افراد باید گفت که فیلتر یا صافی بنزین خودرو وظیفه دارد تا مواد اضافی داخل بنزین را جدا کرده و بنزین خالص و باکیفیتی را به موتور انتقال دهد.

این قطعه با استفاده از فیلترهای کاغذی خود، این کار را انجام می‌ دهد. البته بهتر است بدانید که این فیلترها بعد از مدتی کثیف خواهند شد و افراد باید برای تعویض آنها اقدام کنند تا به بهترین شکل عملیات خالص کردن بنزین را انجام دهند.

فیلتر بنزین خودرو انواع مختلفی دارد که به‌ طورکلی آنها را در دودسته فیلتر کارتریجی و فیلتر غیر کارتریجی تقسیم‌ بندی کرده‌ اند. فیلترهای کارتریجی از نوع فلزی هستند و افراد می‌ توانند آنها را بازکرده و فیلتر را به‌ راحتی عوض کنند. اما فیلترهای غیر کارتریجی که از جنس فلز یا پلاستیک هستند، امکان باز و بسته‌ شدن ندارند.

کاربرد فیلتر بنزین پلاستیکی

فیلتر های بنزین که در محل کاپوت خودرو قرار می‌ گیرند، معمولاً باید از نوع پلاستیکی باشند. برای اینکه نصب و قرارگیری این نوع از فیلترها راحت‌ تر انجام گیرد، آنها را به آهنربا مجهز می‌ کنند. همچنین لازم به ذکر است که قیمت این نوع از فیلترها به نسبت فیلتر های فلزی ارزان‌ تر است.

کاربرد فیلتر بنزین فلزی

کاربرد فیلتر بنزین، ربطی به جنس آن ندارد و تمامی آنها عملکرد مشابهی را انجام می‌ دهند. فیلتر یا صافی بنزین فلزی هم مانند تمام فیلترهای دیگر برای گرفتن ناخالصی‌ های بنزین به کار می‌ رود. این فیلتر در خودرو هایی کاربرد دارد که فیلتر بنزین آنها در زیر بدنه جای‌ گذاری می‌ شود. ازآنجایی‌ که محل قرارگیری این فیلترها در زیر بدنه است، معمولاً احتمال برخورد با مانع‌ های جاده و جرقه‌ زدن آنها بالا می‌ رود.

همچنین لازم به ذکر است که در هوای سرد، احتمال گرفتن رطوبت و زنگ‌ زدگی در این نوع از فیلتر ها افزایش‌ یافته و حتی در مناطق سردسیر با یخ‌ زدگی مواجه می‌ شوند. تمامی این عوامل باعث کاهش عملکرد صافی بنزین فلزی می‌ شود.

کاربرد فیلتر بنزین در خودروهای کاربراتوری

در خودروهای کاربراتوری، سوخت‌ رسانی از طریق ژیگلورهای کاربراتور انجام می‌ شود. ازآنجایی‌ که قطر این ژیگلورها بسیار کم است، احتمال گرفتگی یا مسدودشدن آنها به‌ وسیله مواد اضافی موجود در بنزین وجود دارد. برای جلوگیری از این اتفاق ، فیلتر بنزین را در کنار کاربراتور یا در مسیر پمپ‌ بنزین و کاربراتور جای‌ گذاری می‌ کنند تا از ورود این مواد اضافی جلوگیری شود.

کاربرد فیلتر بنزین در خودروهای انژکتوری

در سیستم خودرو های انژکتوری ، عمل سوخت‌ رسانی از طریق پاشش انژکتورها انجام می‌ شود. این پاشش‌ ها مانند سرنگ یا شیر برقی هستند که سوخت را مانند ذرات پودر یا گاز به داخل منیفلد می‌ ریزند. نحوه سوخت‌ رسانی در خودروهای انژکتور به‌گونه‌ ای است که آلاینده‌ ها و ذرات معلق در داخل بنزین ، می‌ تواند خروجی‌ های انژکتور را مسدود کند. به همین دلیل فیلتر بنزین را در بین باک و انژکتور جای‌ گذاری می‌ کنند تا این آلاینده‌ ها و ذرات معلق را از بنزین جدا کنند.

کلام آخر

فیلتر یا صافی بنزین یکی از قطعات بسیار مهم و کاربردی خودرو های بنزینی است که راننده‌ ها باید به آن توجه ویژه‌ ای داشته باشند. همان‌ طور که می‌ دانید، بنزین تولید شده در پالایشگاه‌ ها تا زمانی که به دست مصرف‌کننده می‌ رسد، با مواد اضافه‌ ای مانند خاک و آلاینده‌ های مختلف ترکیب می‌ شود. مصرف این بنزین قطعاً برای خودرو معایب خاصی را به همراه خواهد داشت.

در اینجا سازندگان خودرو برای اینکه از این اتفاق جلوگیری کنند، فیلتر بنزین را در داخل ماشین تعبیه کرده‌ اند تا این مواد اضافی را گرفته و بنزین خالص به موتور برسد. در این مطلب به شما گفتیم که کاربرد فیلتر بنزین چیست و به طور کامل ساختار و انواع آن را مورد بررسی قرار دادیم. اگر بعد از خواندن این مقاله همچنان درباره کاربرد فیلتر بنزین سؤالی دارید، از طریق بخش کامنت‌ ها با ما به اشتراک بگذارید تا به آن‌ ها پاسخ داده شود.

شما می توانید برای خرید فیلتر بنزین با کیفیت از کارشناسان مستر یدکی مشاوره دریافت نمایید.

همچنین بخوانید
خودروها وسایل حمل و نقلی مهم و پر کاربردی هستند. امروزه انواع تجهیزات برای عملکرد بهتر اتومبیل‌ ها طراحی شده که یکی از آن‌ ها مکمل سوخت و اکتان بوستر است.خیلی از کاربران هنگام آشنایی با این دو محصول گمان می‌ کنند که هر دو آن‌ ها یکی هستند. در حالی که این دو شاید در یک دسته محصول قرار گیرند، ولی از نظر ویژگی، مشخصات فنی، کاربرد و هدف استفاده تفاوت‌ های بسیاری دارند. به همین دلیل در ادامه به بررسی تفاوت اکتان بوستر و مکمل سوخت می‌ پردازیم.
مکمل سوخت یکی از راهکارهای هوشمندانه برای بهبود عملکرد موتور و افزایش استفاده از سوخت است. این محصول با افزودن مواد خاص به بنزین یا گازوئیل، به بهبود کارکرد موتور، کاهش رسوبات مضر در موتور و حتی افزایش طول عمر خودرو کمک می‌ کند. در دنیایی که بهینه‌ سازی مصرف انرژی و کاهش هزینه‌ ها اهمیت زیادی پیدا کرده، مکمل‌ های سوخت به عنوان یک انتخاب کاربردی برای بسیاری از رانندگان و علاقه‌ مندان به خودرو مطرح شده‌ اند.
بوی بنزین داخل ماشین یکی از مسائلی است که ممکن است برای هر راننده‌‌ ها ناخوشایند و نگران‌ کننده باشد. این بو نه تنها به دلیل آزاردهنده بودنش، بلکه به‌عنوان نشانه‌ ای از مشکلات جدی در سیستم سوخت‌ رسانی یا اجزای دیگر خودرو می‌ تواند حائز اهمیت باشد. وجود بوی بنزین ممکن است ناشی از نشتی‌ های خطرناک، خرابی در سیستم تبخیری، یا نقص در انژکتورها و کاتالیزور باشد. این مشکلات نه تنها سلامت سرنشینان را تهدید می‌ کند، بلکه می‌ تواند به مشکلات فنی جدی‌ تر و حتی خطر آتش‌ سوزی منجر شود.
پاره شدن تسمه تایم یکی از رایج‌ ترین مشکلات برای خودروها تلقی شده که دلایل زیادی دارد. شما با توجه به برخی نشانه‌ ها در عملکرد و سیستم خودرو می‌ توانید با ایجاد مشکل برای تسمه تایم آن پی ببرید. برخی از این نشانه‌ ها عبارتند از نشت کردن روغن از بخش جلویی ماشین، بیشتر شدن دور موتور به صورت غیرطبیعی یا حتی از کار افتادن آن، ایجاد مشکل در استارت زدن و یا روشن شدن چراغ چشمک زن در خودرو که هر کدام می‌ تواند دلایل متنوعی داشته باشد

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

واتساپ